El Col·legi d’Advocats de Barcelona adverteix de l’augment del maltractament de la gent gran

El passat 17 de juny coincidint amb el “Dia mundial de la lluita contra l’abús i el maltractament a les persones grans” es va dur a terme un acte a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barceona on s’ha dut a terme una roda de premsa per tal d’avisar sobre el gran augment de maltractaments que hi esta havent en contra d’aquest col·lectiu.

En aquest acte presidit per Rosa Ma. Barberà, vicedegana del Col·legi d’Advocats de Barcelona; M. Assumpció Vilà, Síndica de Greuges de Barcelona i Assumpció Roset, Comissionada Alcaldia de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona. En el acte també han col·laborat Mercé Tabueña, presidenta de l’Associació per a la investigació del maltractament a les persones grans (EIMA); Núria Carrera, presidenta del Col·legi de Treball Social; Oriol Alsina, director general  d’Amics de la Gent Gran i Enric Peidró, membre de la junta de  la Federació d’Associacions de la Gent Gran (FATEC).

Els principals tipus de maltractaments que pateixen la gent gran acostumen a ser l’abandonament d’aquests, el maltracte psicològic i el maltractament econòmic sota pressió per part de familiars i coneguts, i en alguns casos fins i tot violència.

 “Tot i que és molt difícil detectar el nombre exacte de maltractaments a les persones grans, la Comissió dels Drets de la Gent Gran de l’ICAB estima que els abusos per motius econòmics ha crescut en els darrers dos anys, ja que les consultes fetes als advocats així ho reflecteixen”, ha explicat Barberà.

A més, per a aquest col·lectiu pot arribar a ser un tabú parlar d’aquest tema amb altre gent per la por que els provoca que aquesta cregui que han estat incapaços d’educar els seus fills de manera correcta

A més, coincidint amb l’acte, el Col·legi d’Advocats de Barcelona va oferir de 10 a 13h, a la seva seu, un Servei d’orientació jurídica exclusiu i gratuït per a persones grans, format per advocats voluntaris de la Comissió dels Drets de la Gent Gran per tal de que aquests poguessin resoldre els seus possibles dubtes sobre el tema.

PRGentGranMaltractaments2014

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s