L’afluència d’immigrants xinesos augmenta

Cada cop més i sense aturada imminent. Així és com vénen els immigrants xinesos a Catalunya. L’augment de negocis de “tot a 1 euro” no és l’únic indicatiu. La gran majoria estableixen el seu propi negoci i comencen a explotar el que tenen a base d’horaris flexibles i preus molt baixos.

A més, el nou model de negoci xinès ha patit variacions. El famós “tot a 1 euro” no és l’únic tipus de botiga que obren els xinesos avui dia. També s’han aventurat a obrir negocis de roba i de varietats, que atrauen al consumidor pels seus baixos preus i per la seva bona aparença (ja no val una gerra trencada).

Així es pot comprovar en els carrers d’una ciutat cèntrica i poblada com és Manresa. Al Passeig Pere III, el carrer que travessa l’artèria de la ciutat, es poden veure tres negocis d’immigrants xinesos a la primera illa de cases començant per la part de dalt. I abans de la baixada que porta a la Plaça de Crist Rei, s’hi han establert cinc negocis més.

Tot i això, la immigració xinesa no ha arribat a les cotes que presenta a Sudamèrica, on ja existeixen famílies de vàries generacions orientals (no tan sols de la Xina). Serà aquest el futur del col·lectiu xinès a nivell català i espanyol, el d’establir-se per quedar-s’hi?

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s