El Mundialet Intercultural es celebra de nou a Manresa

En ocasions, la immigració és la última carta que han de jugar algunes famílies per tal de sobreviure. Però un cop s’arriba al país de destinació, el lloc on començar una nova vida amb nous objectius, la integració pot esdevenir dificultosa per a alguns grups concrets, depenent de l’adaptació al nou destí i de les condicions de vida.

Per sort, no tot és complicat i si apareixen iniciatives que ajudin a trobar la cohesió entre diferents races, cultures i persones, aquesta por a la immigració pot disminuir-se, fet que farà que l’immigrant es senti com si fos a casa seva.

Aquesta va ser una de les premisses que va tenir en compte Moctar Thera, creador del Mundial Intercultural. Aquest immigrant senegalès va fundar el torneig l’any 2004, amb l’ànim de crear un espai on els immigrants poguessin integrar-se en la vida manresana a través de l’esport.

El Mundial va ampliant el seu repertori d’equips representats i la seva presència any rere any, ja que en aquesta edició no només hi jugaran equips masculins, sinó que també hi haurà una categoria femenina i una altra pels més veterans.

Sota l’organització de l’Associació de Senegalesos del Bages i de l’Associació Llatinoamericana 10 de Març, el torneig es disputa al Nou Estadi del Congost i compta amb la presència de Mercè Rosich, regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa. Rosich destaca que el Mundialet és “un punt de trobada, que espero que integri els col·lectius de nouvinguts que vénen a la nostra ciutat”.

L’edició del 2014 es celebrarà a partir del 28 de juny i en ella es commemorarà el desè aniversari de la celebració del torneig. En ella, dotze equips de diferents països de l’Àfrica i d’Amèrica Llatina (a més d’un combinat català) jugaran per a guanyar el trofeu, però sobretot per a passar-s’ho bé i buscar una nova finestra per a la convivència multicultural a la capital del Bages.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s