TEATRE PER DISSOLDRE ELS RUMORS

TEATRE PER DISSOLDRE ELS RUMORS

Cortesia: Teatre Antirumors de Vic

Cortesia: Antirumors Teatre Social de Vic

Autor: David Àvila
Mentides per tombar mentides. El barri del Remei de Vic ha conclòs el primer taller de teatre antirumors que ha organitzat l’Associació del Barri del Remei amb la col•laboració de ‘Unitat contra el Feixisme i el racisme a Osona’ i el ‘Pla de Desenvolupament Comunitari del Remei’ i sota la coordinació de La Xixa Teatre.
En aquest taller hi ha participat més de trenta persones, i s’ha intentat explicar, tombar i narrar d’una manera entretinguda alguns dels rumors que han recaigut sobre els immigrants i que s’han escampat com una taca d’oli a la capital de la comarca d’Osona.
Una de les característiques principals ha estat que la majoria dels participants debutaven en el món del teatre i fins i tot alguns d’ells eren immigrants. Això ha comportat que els propis actors hagin hagut d’interpretar fets amb els que s’han pogut veure representats, com és el fet de ser acusats d’algun delicte pel simple fet de ser immigrants
Les representacions s’han portat a terme a l’Espai ETC de Vic com són el vestíbul, el bar o els passadissos de l’auditori ja que s’ha intentat trencar l’escenari habitual per donar més veracitat al que s’estava explicant.
Aquest projecte va néixer al 2013, quan el barri va rebre una subvenció de l’Ajuntament de Vic on hi ha Plataforma per Catalunya. D’aquesta manera, s’ha pretès utilitzar els diners per pal•liar el mal que ha fet el partit que fins fa relativament poc dirigia Josep Anglada.
El Teatre contra la Rumorologia està valorant donar continuïtat a aquest projecte, a més de mostrar el seu espectacle als diversos esdeveniments de la comarca d’Osona. A més, aquesta entitat ha volgut donar més identitat, fent-se més present a xarxes socials com ‘Facebook’.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s