CRÒNICA DE LA FESTA DEL CASAL CLARET

CRÒNICA DE LA FESTA DEL CASAL CLARET

GRAN ÈXIT DE LA FESTA DE LA INTERCULTURALITAT DEL CASAL CLARET

Autor: David Àvila

Un dia rodó, amenaçava pluja, però fins i tot els astres perquè no plogués i es van conjurar perquè la Festa anual del Casal Claret fos tot un èxit. Aquest acte, que enguany celebra la seva 7ena edició, va tenir una gran afluència de públic durant les més de 6 hores que va durar la festa en el carrer Antoni Gaudí de Vic.

CASAL CLARET

Cortesia: Casal Claret

El Casal Claret és una entitat sense ànim de lucre i la majoria dels que hi participen són voluntaris. Va ser fundada l’any 1982 pels Claretians Miquel Peix i Joan Font. En un principi, treballava amb els joves i adolescents de la ciutat. A partir de l’any 1998, l’associació va fer un canvi de rumb i va decidir a obrir-se a treballar per ajudar a les persones amb risc d’exclusió social i donar a conèixer les activitats d’interculturalitat.
L’acte, tot i que començava a les 14h amb un dinar popular. Unes hores abans, a la cuina del Casal un grup d’unes 10 dones van treballar per preparar el dinar (Kus-kus i un arròs típic del Senegal anomenat ‘Xepo’).

Cortesia: Casal Claret

Cortesia: Casal Claret

CASAL CLARET 4

Cortesia: Casal Claret

CASAL CLARET 2

Cortesia: Casal Claret

Verdaguer, explica que possiblement el Casal Claret tingui pèrdues, però que aquesta festa es fa perquè es pugui donar a conèixer la entitat i que pugui participar el màxim de gent tant de la ciutat de Vic com de la comarca d’Osona. A més, Laura Verdaguer explica que aquest tipus d’actes són molt positius perquè ajuden a fer un lligam més fort i es dóna a conèixer a tothom qui ho vulgui saber tota la feina que estan fent.

CASAL CLARET 5

Cortesia: Casal Claret

A la tarda, es van fer diversos jocs populars com castells inflables pels més menuts, un petit bingo i paradetes informatives tan de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) com del Casal Claret.

IMG_0096

Cortesia: Casal Claret

També hi va haver una oportunitat per cremar el menjar, fent un dels balls de moda “Zumba”. A les 18h de la tarda, va ser el torn pel taller de teatre antirumors de Vic, on dues veïnes fictícies de la capital de la comarca d’Osona plantejaven un hipotètic cas de racisme en un bloc de pisos. L’anècdota va sorgir amb la participació voluntària d’en Moha, un nen d’uns 9 anys que va rebatre amb força gràcia (I amb molta raó) que el què hauria de fer la veïna racista és obrir més la ment i conèixer la realitat que l’envolta.

IMG_0133

Cortesia: Casal Claret

L’acte es va concloure amb el concert de “Tremendamente” de l’osonenc Dani Rifà. Amb aquest final de festa, els veïns de Vic van tenir una bona oportunitat per conèixer-se entre ells i conèixer de més a prop les diferents cultures i realitats que ens envolten a tots plegats.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s