Abdoul Diallo, un jove manresa entre els jugadors denunciats per la FIFA

Al principi del més d’abril la FIFA va emetre un comunicat on anunciava que sancionava el FC Barcelona sense poder fitxar en totes les categories durant els períodes d’estiu del 2014 i hivern del 2015 pel fitxatge irregular de 10 jugadors dels equips filials: els coreans Lee S. Woo, Paik Seung-Ho i Jan Gyeolhee; els francesos The Chendril i Kayz Ruiz Atil, l’holandès Bobby Adekanye; el camerunès Patrice Sousia, el guinea Abdoul Diallo, l’americà Lederman i el japonès Take Kubo. Segons la FIFA, el FC Barcelona no respectava la norma que només permet incorporar joves de base, menors de 16 en cas de comunitaris, o menors de 18 de fora de l’espai europeu, si es tracta d’un canvi de residència dels pares que no estigui condicionat per la incorporació del jugador al nou equip i la federació espanyola n’era còmplice en el fet.

Amb el que no comptava la FIFA, era que el jugador guinea Abdoul Diallo porta vivint a la ciutat de Manresa des de que tenia tres mesos. Els seus pares porten vivint i treballant a Catalunya des de l’any 1999, però el jugador va néixer a Guinea l’any 2004 perquè la seva mare va voler donar a llum al seu país d’origen.

L’escrit de sanció de la FIFA presenta Abdoul com a un estranger que hauria arribat directament des de Guinea per ingressar a les categories inferiors del FC Barcelona. Però el jove jugava a l’equip del seu barri, el Sagrada Família de Manresa, un club què només juga competicions organitzades pel consell comarcal, i per tant, no apareix en els llistats de la Federació Catalana que ha revisat la FIFA. Actualment l’Abdoul juga cedit al benjamí A del C d’E Manresa per a poder centrar-se en els seus estudis.

noti barça fifa

Abdoul amb la samarreta del CE Manresa

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s