La germanor de dos pobles

Sant julià de Vilatorta i Jali s’uneixen per construir un futur millor. Abaraka Bake, que significa gràcies en mandinga, és una associació de persones, o més ben  dit, un projecta de cooperació entre un petit poblet d’Osona, Sant Julià de Vilatorta, i Jali, un petit indret de Gàmbia. Parlem d’un projecta iniciat al gener del 2010 amb la finalitat d’intentar canviar i transformar les condicions estructurals, la dignitat i els drets humans d’un poble de l’Àfrica.

Una de les principals finalitats de l’associació és cooperar amb el desenvolupament social de Jali, a través de mitjans viables i sostenibles. Es treballa per defensar i promoure els drets humans i les llibertats fonamentals de la població, igual que intenten impulsar la pau, la democràcia i la igualtat entre homes i dones tenint en compte que a l’Àfrica continua havent-hi una gran discriminació per raons de sexe, raça, cultura o religió.

A l’Àfrica continuen havent-hi fortes desigualtats socials i culturals, per aquest motiu, des de l’associació, es programen tallers per a l’educació infantil entorn dels temes de la desigualtat i  la immigració. També es fan recaptacions de materials i fons econòmics per a la població de Jali a l’igual que es realitzen xerrades i exposicions a Sant Julià de Vilatorta per donar a conèixer el projecta de cooperació.

Sense anar més lluny, el passat més de gener es va fer una llegida de contes tradicionals de Gàmbia per els més petits de la casa, al Saló Catalunya de Sant Julià. Els vilatortins, molt  entregats i il·lusionats per la causa, van respondre i l’acte va ser tot un èxit. Amb tot això, l’associació ja està organitzant nous actes i espera continuar conscienciant i  ajudant als seus compatriotes africans.

 

Irene Gimenez i Vinyet

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s