El poder de les tradicions

Molts catalans coincideixen en que la diada de Sant Jordi és un dels dies més bonics de l’any, igual que una de les tradicions de la nostra terra amb més força, personalitat i encant. Un any més, el Imagenha estat un dia radiant on els carrers desprenien olor a cultura i a flors, llibres i roses per a tots els gustos.

Amb tot això, Sant Jordi és també un dia de germanor. A Catalunya hi conviuen persones de totes les cultures i de molts orígens diferents. Les tradicions són un punt de partida per a la integració i la diversitat d’un poble, i el dia de Sant Jordi no és una excepció. Avui, qui ha tingut l’oportunitat de passejar-se per els carrers dels seus pobles i ciutats ha vist la convergència de cultures unides per un simple llibre i una petita flor vermella símbol d’amor i amistat. Prova d’aquest fet és una paradeta que hi havia al mig del Carrer Manlleu de Vic, on s’havien reunit un grup d’Africans que oferien, a més de boniques i llamineres roses, llibres tradicionals dels seus països i intentaven recollir diners per associacions que ajuden als seus llocs d’origen.

És així doncs com una llegenda que perdura al llarg del temps, la de Sant Jordi, el drac i la princesa, uneix pobles i cultures diferents cada 23 d’abril, i contribueix a la integració de la diversitat cultural a la Catalunya del segle XXI.

Irene Gimenez i Vinyet

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s