Vic, una ciutat a favor de la integració dels immigrants

Avui en dia resulta difícil per a una persona sense recursos adaptar-se a un nou entorn, a una nova ciutat, i més quan els propis habitants d’aquesta ciutat et rebutgen i fins hi tot et deprecien només pel fet de provenir d’un altre lloc d’origen.

La integració a la nostre ciutat i cultura per part de gent provinent d’altres llosc d’origen es un fet molt important, la qual cosa suposa que gairebé totes les administracions de Catalunya han creat uns primers plans d’intervenció i xarxa d’accions estratègiques per ajudar als immigrants a integrar-se en la societat catalana. Estem davant d’un tema que ocupa moltes emocions, i que per tant s’ha de tractar amb molta cura, i el nostre objectiu es centra per tant en aconseguir un ambient de “normalitat” per a totes aquestes persones a l’hora d’instal·lar-se en el nostre territori.

La ciutat de Vic, situada a l’interior de Catalunya, es caracteritza per facilitar la integració dels immigrants molt més que qualsevol altre regió de Catalunya. La capital d’Osona ha augmentat en un 50% el nombre de persones procedents d’ètnies diferents en els últims 12 anys, fet que s’ha donat gràcies a les ajudes que l’ajuntament els hi ha ofert a aquestes persones.

El departament d’integració de l’ajuntament de Vic té diferents membres encarregats de guiar els nous immigrants durant els dos primers anys de residencia a la ciutat. Els nou vinguts són acompanyats per aquests membres al servei de seguretat social per a donar-los d’alta, se’ls ensenya les diferents escoles on podrien anar a estudiar els seus fills i també els intenten integrar dins de la borsa de treball.

Imagen

El departament d’integració també té en compte la cultura de Catalunya i per això ofereixen classes gratuïtes de català per a totes aquestes persones. L’objectiu d’aquest departament és promoure la igualtat d’oportunitats i la normalització de la vida diària dels immigrants, així com la sensibilització i conscienciació per part de la resta de la ciutat.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s