Un dia assolellat i romàntic

El matí d’aquest dimecres ha estat diferent al de la resta. Com cada 23 d’abril, la diada de Sant Jordi es viu amb intensitat  a Catalunya des de les primeres hores del dia.

Com es tradició catalana, arreu de la ciutat de Vic hi ha múltiples paradetes amb diversos llibres, novel.les i com era d’esperar, moltes roses.

Les roses es presenten en gran quantitat de formats i colors, amb decoracions molt diverses. Sembla que formi part de la millor estratègia de màrqueting, però avui el que preval és l’estima i els bons detalls.

És un dia perfecte per fer pinya entre els ciutadans. Els petits detalls que ofereix aquest dia es poden tenir amb tothom: amics, familiars, coneguts, parella sentimental etc.

En conclusió, es un bon dia per demostrar-li a una persona que és important per a la teva vida.

 

Observant el cúmul de persones en algunes paradetes, me n’adono de la poca presència de gent immigrant a la diada.

Sembla que molts nouvinguts no han integrat aquest costum dins les seves tradicions, i la majoria observen amb certa extranyesa com transcorre el dia d’avui.

Tot i la falta d’integració d’alguns nousvinguts, la diada de Sant Jordi és un dia especial per a tothom. L’ambient agradable i tranquil dels carrers juntament amb l’harmonia que proporciona un dia assolellat com el d’avui, aporta una sensació agradable per a tothom.

L’estrès tant normalitzat en dies laborals, avui ha desaparegut, la gent sembla pendre’s un respir I fer una pausa.

És agradable veure als més menuts agafant amb il.lusió un llibre, probablement dels primers que llegiràn. A cada racó de la ciutat pots trobar un venedor, és el dia on més roses es veuen de l’any. Els petits venedors demostren la humilitat i senzillesa de la diada, una diada que no entén de races ni de fronteres.

 

 

 

Carles Camacho Martin

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s