Triomfen els drets humans gràcies a Elena Ponitowska

0bb23d64-4101-4dbf-8618-31ba7f94bef4Avui la periodista i escriptora Elena Poniatowska ha rebut el premi Cervantes pel seu recorregut literari. El rei Juan Carlos I i l’escriptora s’han trobat a les portes de la Universitat d’Alcalà d’Henares, ella amb un vestit que recorda a l’Amèrica Llatina pels seus colors vius, i ell amb el seu inseparable bastó en què es recolza per poder avançar.

S’han saludat amb una abraçada i dos petons, per destacar les bones relacions que hi ha entre Mèxic i Espanya. Abans de recollir el premi ella estava amb un somriure esplèndid, feliç però la cara de Juan Carlos denotava serietat i esforç. Quan el rei li ha entregat el premi, Poniatowska enlloc de donar-li la mà, li ha donat les dues en senyal d’agraïment etern.

Elena Poniatowska, és coneguda per la seva literatura i per la seva carrera periodística però també per utilitzar els seus mitjans a favor de la dona, els més pobres i la marginació. La guanyadora del premi Cervantes ha dedicat, des dels seus inicis, grans esforços per defensar les causes més justes. Poniatowska ha començat el seu discurs dient: “el silenci dels pobres és un silenci de segles d’oblit i marginació”, per donar suport als més desafavorits i als qui han de migrar cap a altres països per poder tenir oportunitats millors.

Poniatowska compren perfectament com se sent algú que ha d’emigrar per força del seu país ja que ella, juntament amb la seva família, va haver d’emigrar des de França fins a Mèxic a causa de la 2na Guerra Mundial i posteriorment va tornar a França per la Revolució Mexicana.

Elena Poniatowska, ha condemnat diferents accions violentes com els atacs israelians al Líban o ha defensat el paper de les dones dins la societat. Tant és així que s’ha creat una fundació que porta el seu nom amb l’objectiu d’instrumentar projectes que desenvolupin la cultura, fomentar el debat crític de problemes socioculturals i fer unes bases pels grups més vulnerables.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s