‘No’ a la consulta pels immigrants?

El proper 9 de novembre, Catalunya té una cita històrica: el poble català serà cridat a les urnes per votar sobre el futur del país. Ahir, la Generalitat de Catalunya, va presentar el pla de ciutadania, però ni la consellera de benestar social i família ni el portaveu del govern Francesc Homs, van aclarir si les persones nou vingudes a Catalunya també podran votar sobre la independència de Catalunya.

Mas al·lega que des del Govern no es vol donar gaire informació per tal que l’Estat Espanyol no pugui actuar i frenar la consulta sobiranista, tot i que Mas defensa que la independència és un recurs per reforçar la cohesió social. Segons el Partit Socialista de Catalunya, la consulta només és un instrument que generarà encara més divisió.

La immigració és un fenomen que sempre ha ajudat a l’economia del país, a fer que Catalunya sigui un país amb més diversitat i un punt de cohesió d’ètnies i religions. Per tant, si els immigrants viuen en les delimitacions del territori de Catalunya, per què no podrien votar? Tothom té dret a defensar i decidir el futur que vol, havent nascut o no a Catalunya.

Esquerra Republicana de Catalunya defensa aquesta última visió de la població catalana; una visió en què és igual del país d’on provinguis o de l’equip de futbol que siguis, si vius a Catalunya ja és suficient per poder decidir sobre el futur del país.

La ciutadania de Catalunya hauria de manifestar el seu rebuig a que els immigrants no puguin participar en la consulta. Primer, perquè aquest rebuig es pot interpretar com a racista i també perquè els qui han de poder votar són tots els habitants que viuen en aquest territori, independentment de la llengua, religió o ètnia.

Només queda esperar quina serà la resolució final del Govern sobre aquest aspecte. 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s