La població estrangera a Espanya es redueix

El descens de població immigrant a Espanya ha suposat un notable descens de la població espanyola en general, fet que frena amb l’augment continu d’habitants des de la dècada dels noranta. El número d’estrangers a Espanya s’ha reduït en un 9,8%, situant la població espanyola en conjunt en 46,7 milions d’habitants.

D’altra banda, el número d’espanyols empadronats va créixer en 141361 persones l’any 2013.

Segons les dades del padró elaborat per L’Instituto Nacional de Estadística (INE), els  empadronaments de població immigrant van començar a descendre a partir de  l’any 2011.

Aquest descens tant sobtat de població immigrant es deu en gran part a les conseqüències econòmiques de la crisi, que han provocat atur i precarietats laborals.

Analitzant aquests descens per comunitats autonòmes, La Comunitat Valenciana I Catalunya mantenen gran part de la seva poblacio estrangera, amb un lleuger descens del 2,3% i 2,39% respectivament l’any 2013.

Tot i les fortes taxes d’atur entre immigrants a Catalunya, la població segueix buscant noves oportunitats i aposta per fer vida dins del territori català. A altres comunitats espanyoles com Andalusia i la Comunitat de Madrid, continua l’èxode de població estrangera.

A Ceuta i  a Melilla es produeix l’única excepció del cas, a ambdues ciutats la població estrangera ha crescut en un 0,9%.

La poblacio estrangera comunitària també ha descendit de manera global a tota Espanya. El col.lectiu de romanesos i britànics són els que més han marxat d’Espanya.

 

Segons Joaquín Arango, cadetràtic de Sociologia de la Universitat Computense, hi ha molta gent que marxa d’Espanya després d’haver resistit els efectes de la crisi durant anys.

Afirma que els efectes d’aquesta es van acumulant en la gent durant el pas del temps.

Actualment el panorama espanyol ofereix una visió de crisi social, més que d’econòmica, on s’han frustrat les expectatives i ilusions de molts nouvinguts.

 

 

 

Carles Camacho Martin

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s