Racisme a les Xarxes Socials

La gran majoria de la població te com a mínim un compte en alguna xarxa social (Facebook, Twitter, Youtube…) i molts grups xenòfobs s’aprofiten d’això per fer publicitat dels seus actes i donar-se a conèixer. Si comences a buscar per Facebook pots trobar molts grups com Odio a los negros i Odio q en el supermercado los chinos hablen adelante tuyo en su idioma o grups radicals com els Boixos Nois o els Ultra Sur, només per citar alguns exemples.

A twitter també podem trobar pefils racistesi difusió d’aquests esdeveniments com va pasar amb la manifestació que va convocar Alianza Nacional i que va ser prohibida per la delegació del govern a Madrid i de la qual en podem veure el cartell.

BhZrZfvCMAAuRdf

Alhora, aquestes xarxes socials també han servit com a altaveus per denunciar les diferents agrsions racistes, i a youtube en podem veure algunes que han estat grabades per denunciarles, com les següents:

Una dona americana insulta a tres joves llatines al metro

O com una dona comença a insultar els imigrants que hi ha en el vago

Com denunciar contingut racista a Facebook, Twitter i Youtube:

Les normes comunitàries de Facebook no permeten el llenguatge que incita a l’odi. No es permet que ni individus ni grups de persones ataquin a ningú per la seva raça, grup ètnic, nacionalitat, religió, sexe, orientació sexual, discapacitat o malaltia.  En el segënt enllaç hi ha tota la explicació sobre que cal fer per tal de denunciar aquesta mena de racisme:

https://www.facebook.com/help/www/181495968648557

Twitter :

Twitter no té normes comunitàries però si que ofereixen un servei per reportar usuaris que publiquen material abusiu o ofensiu. Per denunciar a un usuari cal afegir els enllços dels seus twitts en el següent enllaç:

https://support.twitter.com/forms/abusiveuser

YouTube intenta fomentar la llibertat d’expressió però no accepten discursos discriminatoris que ataquin o humiliïn a un grup a causa de la seva raça o origen ètnic, religió, discapacitat, sexe, edat, o orientació sexual. Des del segënt enllaç es poden denunciar els vidos discriminatoris:

https://support.google.com/youtube/answer/2802027?hl=es-419

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s