UGT presons

Les presons també tenen un sindicat que vetlla per elles i pels qui resideixen al centre presidiari. Dins del conegut sindicat UGT de Catalunya hi trobem branca anomenada UGT presons que fa les funcions bàsiques d’un sindicat però per aquest col·lectiu. És a dir aquesta agrupació de gent que en forma part, treballa per defensar els interessos financers, professionals i socials vinculats a les feines que porten a terme els qui componen els centres presidiaris de la nostre comunitat autònoma, Catalunya.

A la pàgina web podem informar-nos de tots els projectes que es duen a terme d’alguna manera per beneficiar l’estància penitenciaria dels homes que estan tancats entre reixes. I no oblidem, tot i que l’espai web si que sembla que ho oblida, les dones que també estan empresonades. El col·lectiu de dones preses a Catalunya és minoritari respecte al dels homes, però aquesta raó no significa que els espais dins la xarxa que estan dedicats a la millora de l’estància penitenciaria dels presos del nostre país, les hagin de passar en segon terme, perquè les dones són igual d’importants dintre d’aquest àmbit que els homes.

El nostre treball defensa concretament això, l’estància de les dones dins les presons de Catalunya. I és xocant, trobar una pàgina amb cara i ulls, amb el seu domini .com i una estructura molt ben treballada, que parli de tots els presos catalans, i tot i que ho fa poc de les preses de la mateixa zona, quan ho fa és simplement per dir-ne males noticies. No representa que un sindicat vetlla pel col·lectiu que defensa? Hauria de ser així. Però sembla que UGT presons defensi tan sols depenent del sexe de les persones retingudes. Com a bona pàgina web a la part de dalt a la dreta hi ha un buscador per poder posar la paraula que al internauta li interessi cercar. Si hi poses “dones” et surten ben poques coses. I una de les primeres que salta a la vista és aquest titular: “Què està passant al departament de dones de Brians 1? Ningú s’ho pregunta? Novament, agressió a una funcionaria.” És trist que si anomenen a les dones per alguna cosa sigui per donar-ne males noticies.

brians

Pel que fa a l’estructura de la pàgina, tot és positiu. L’única queixa que hi trobo és el contingut. Optaria perquè mencionessin més de les dones presidiàries. Fins i tot crec que seria adequat que hi hagués una pestanya dins del menú que estigues dedicada exclusivament a elles i a la seva lluita dins la presó. Per tant, a mesura de conclusió, UGT presons té alguns aspectes a canviar, segons el meu parer.

Ruth Puig i Arnau

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s