Primera presó de dones: Presó de Les Corts, Barcelona

Critica sobre la web Presó de Les Corts

http://www.presodelescorts.org/ca

L’anàlisi que jo faré sobre un espai web relacionat amb el meu tema de treball, és la web de la presó de les corts. Que antigament, ara ja no existeix, va ser la primera presó de dones de Barcelona. Es deia la presó de les Corts i van passar-hi milers de dones durant la repressió franquista, entre 1939 i 1955. D’entrada amb el que primer el trobes de la web és una crítica dient que no hi ha res commemoratiu i que el que hi ha ara al seu lloc és un gran centre comercial, el Corte Inglés. I crec que és una bona manera de captivar l’atenció dels usuaris.

Navegant per aquest espai web puc dir que té un format bastant senzill i per tant en cap moment et perds i pots anar veient tot el contingut de manera cronològica. L’aspecte que li han volgut donar en aquesta web és amb color marró i groc i un grafisme antic, personalment crec que han aconseguit transmetre que és un arxiu de memòria i que per tant no ha de ser amb un disseny modern ja que el que tracta és d’un fet del franquisme i per això valoro de manera molt positiva el format i la presentació. La sensació d’entrar-hi pel seu aspecte és de voler conèixer més sobre un fet històric i endinsar-te en la pena d’aquestes dones

 Penso que els continguts responen l’objectiu de l’espai ja que el tema és interessant i les entrades no son excessivament llargues i això ajuda a l’hora de llegir ja que no avorreix als lectors. També hi ha pestanyes per no haver de llegir textos que no t’interessin i així fer una ullada ràpida i seleccionar el que vulguis llegir sense la necessitat de obrir totes les pestanyes. Hi ha cinc pestanyes de caire bastant diferent que són: La presó, Les veus, Els papers, Les imatges i Recursos. Amb això reitero que no és un espai molt complex  i per això crec que pot tenir un gran èxit de visites. És molt visual ja que en tot moment hi ha multitud de fotografies antigues i això crida l’atenció i a més a més a la pestanya de Les imatges hi ha quatre galeries on es poden veure moltes fotografies de la presó, les activitats, la vida allà dins i de les festes que hi celebraven. Tot i ser presoneres, tenien una vida com tothom i això és el que defensem nosaltres al nostre treball de “Vides Tancades”.  També hi ha un apartat, el de Les veus que és un recull d’entrevistes i hi ha algun testimoni de dones enregistrat que pots escoltar, penso que aquest és un punt a tenir en compte a l’hora de fer el nostre espai web ja que dóna molta diversitat al lloc i el fa molt interactiu.

Valoro de forma molt positiva aquest espai i penso que podríem crear un lloc amb aquesta similitud per fer el nostre espai ja que és senzill, amb contingut clar, interactiu i entretingut de passar-hi una bona estona aprenent i visualitzant tot el contingut mèdia que hi apareix.

Marta Arranz i Perpinyà

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s