EL RACISME A LA XARXA

Cada dia creix més la quantitat de llocs web dedicats a conrear l’odi racista i és per això que la xarxa està sent envaïda i usada com un actiu canal de difusió de posicions extremistes , que permeten l’intercanvi d’opinions i informació dins dels seus integrants. Molts grups antiracistes han expressat la necessitat social d’aplicar normes, que ajudin a combatre els grups més extremistes.
El dia 27 de març de 1995, es va llançar la primera pàgina WEB racista , anomenada ” Orgull Blanc Mundial” a càrrec d’un expresidiari , partidari del Ku Klux Klan , anomenat Black Stormfront .

Durant l’any 1998 , les autoritats suïsses van obligar als proveïdors nacionals d’accés a internet a bloquejar les trucades a 10 llocs web coneguts per continguts racistes i xenòfobs .
Una pàgina extrema racista anomenada ” Nou ordre ” , és censurada dins dels límits espanyols , però als Estats Units , es difon lliurement .
En alguns països han estès les sancions , però tot i així és difícil , ja que es troben novament amb el problema que internet és un món virtual i no real . Les legislacions de cada país estan fetes per sancionar delictes al seu propi país i no en altres , és a dir una pàgina amb contingut il · legal a Alemanya pot ser publicada en un servidor web a Estats Units , evitant així la sanció per la legislació Alemanya .

Sens dubte el tema del racisme ha estat un tema que sempre ha estat en la història , però en les últimes dècades s’ha notat un increment pel fet de posseir una xarxa internacional que no té límits territorials. La manca d’una legislació adequada permet la proliferació d’actes que van en contra de les normes vigents en l’actualitat.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s