Dones i presó

La Història de la Sònia i el Morato (Ruth Puig i Arnau)

L’amor a la presó; Així es titula un dels capítols de la sèrie “A la presó” que es va emetre fa cinc anys a tv3. Aquest seguit de capítols expliquen les vivències dels presidiaris dins dels centres penitenciaris de la nostre comunitat autònoma. Precisament aquest objectiu és el que volem assolir nosaltres amb el nostre projecte: Fer veure a la societat que entre reixes també hi ha vides que segueixen el seu curs.

Un bon exemple d’aquest fer és la història de la Sònia i el Morato. La Sònia és una dona de nacionalitat colombiana, pressa a la presó de dones de Barcelona Wad-Ras. Està complint condemna per narcotràfic. La van detenir de camí a Espanya amb droga dins del seu equipatge i en aquell moment va ingressar a la presó.

No ha de ser gens fàcil que et detinguin i et tanquin entre reixes, però encara ho ha de ser menys quan estàs pres en un país que no és el teu i no tens la teva família, ni cap amistat que et recolzi davant d’aquest fet tant dur. Malgrat tot, la protagonista d’aquesta història va trobar un brot de llum en tota la foscor que estava vivint: va conèixer el Morato, de qui es va enamorar, i de qui es va quedar en estat estant dins de la presó.

L’embaràs de la Sònia dins del centre penitenciari no va ser fàcil. Ella al documental explica que pateix per la vida que dur a dins, que no sap com serà el futur del seu fill, en les condicions en les que ella es troba. Tots aquests sentiments tampoc els pot transmetre a ningú. Tan sols al Morato a través de les cartes que s’envien constantment. I passar aquests nou mesos d’il·lusions, esperança i algun que altre moment de dolor sol, no ha de ser gens agradable.

No obstant, l’embaràs va anar bé, el part també i el Morato va demanar uns dies per poder anar a conèixer el seu fill, hi li van oferir.

Tot seguit us deixem l’enllaç d’aquest capítol perquè pugueu gaudir d’aquestes i moltes altres històries que succeeixen dins de les presons del nostre país. Realment val la pena posar-se a la pell de tots aquests presidiaris i presidiàries i entendre la duresa d’estar entre reixes.  (http://www.tv3.cat/alapreso

 

Imagen

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s