Dones i presó

La mutilació (Aura Tomasa)

La mutilació genital femenina comprèn tots els procediments consistents en l’extirpació parcial o total dels genitals externs femenins, o bé altres lesions dels òrgans genitals femenins per motius no mèdics.

Segons ha revelat la directora de la Cátedra de Transferencia del Coneixement de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Adriana Kaplan, la xifra de nenes immigrants menors de 15 anys amb risc de patir una mutilació genital a Espanya ha augmentat un 61% en quatre anys.

A l’Estat hi viuen 57.251 dones procedents de països en els quals es porta a terme aquesta pràctica, un 40% més que el 2008, de les quals 61,4% són menors de 15 anys. Catalunya acapara el 37% de la població femenina en risc, per davant de Madrid (13,2%) i Andalusia (10,8%), mentre que Lleida és el cinquè municipi espanyol amb més dones de les nacionalitats que practiquen mutilacions genitals femenines, sobretot de països africans.

El que és surprenent és que un 42,5% dels professionals de la salut de Gàmbia, el qual és un dels principals paisos en el que es practiquen mutilacions, estan a favor d’aquesta pràctica i que un 47,2% té intenció de fer-se-la a les seves filles. Aquestes dades han portat a la Fundació Wassu a signar un acord amb el Govern de Gàmbia per formar als professionals i agents de salut legitimats en el territori per conscienciar dels perills de la mutilació genital femenina.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s