Dones i presó

El blog de les mares empresonades (Xènia Perarnau)

El blog de Laura Alcázar (http://laura-alcazar.blogspot.com.es/) és un blog dedicat a educadors socials, a mares que han set mares a la presó o que encara hi estan. A més, també va destinat a totes aquelles persones que estan interessades en el tema o que, d’alguna manera, hi estan involucrades o relacionades.

El blog explica diferents situacions que es poden trobar les mares i dones dins la presó. Se centra sobretot en el cas de les dones, tocant temes com els problemes que poden tenir els nens si neixen a la presó, les dificultats que tenen les famílies si se separa el nadó de la mare, o les diferents instal·lacions que hi ha en les presons com són els blocs de maternitat i infants. A més, podem trobar-hi explicat també els avantatges que tenen les mares (en alguns casos els deixen estar en cel·les que no tenen forrellat i fins i tot poden tenir accés lliure a la cuina per tal de preparar el menjar pels seus fills)

I és ben bé, que les dones a la presó no ho tenen fàcil. Les mares poden estar amb els fills fins que aquests tenen tres anys; però, és suficient per la mare i pel nen? Segur que no. Els nens que neixen o s’estan una temporada a la presó, estan posant en perill el seu desenvolupament físic i psicològic. Clar està, que per moltes instal·lacions que tingui un centre penitenciari, no és el mateix que un nen jugui al carrer, que un nen que jugui i vegi cada dia 4 reixes que el separen de l’exterior.

Per altra banda, el dolor psicològic que han de patir les mares ha de ser incalculable ja sigui perquè el fill ha d’estar tancat com la mare, com en el moment que els han de separar. I les mares que venen d’altres països i no tenen a ningú més aquí, com s’ho fan? Amb qui conten, com ho fan per tirar endavant el seu fill i elles mateixes, i com és la reinserció a la societat d’aquestes dones; que si, desgraciadament, ja ho tenen difícil per ser de fora, imaginem-nos com ha de ser a més, sortir de la presó.

Més endavant trobarem més informació i l’anirem publicant per tal que els interessants puguin estar al dia del dia a dia d’una mare a la presó.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s